ליצירת קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    בטיחות לייזר

    מערך בטיחות לייזר

    בטיחות לייזר מתייחסת למניעת תאונות לייזר, במיוחד אלו הקשורות לפגיעה בעיניים. שמירה על הבטיחות במהלך עבודה עם לייזר כוללת הכרות עם הסיכונים, תקני חשיפה, אמצעי בטיחות ספציפיים וכלליים ועוד.

    מדוע נדרש להקפיד על בטיחות לייזר?

    הלייזר הוא מתקן אשר מייצר אלומת עור בעלת עוצמה וצפיפות גבוהות. אדם שנחשף לקרינת לייזר, במיוחד אם היא בלתי נראית, לא תמיד מודע לנזקים שעלולים להגרם לו.

    קיימים לייזרים מאוד חזקים שאפילו החזרה שלהם ממשטח מסוים עלולה לסכן את העיניים. פגיעה של קרינת לייזר בעיניים נגרמת בעיקר עקב פגיעות טמפרטורה ברשתית. עלייה פתאומית של הטמפרטורה עלולה להרוס את קולטני האור. לייזר חזק עלול לגרום לנזק בלתי הפיך תוך חלקיקי שניה.

    רפלקס המצמוץ יכול להגיב רק לאור נראה. קיימים סוגי לייזר, למשל לייזר תת אדום, שהעין כלל אינה רואה כך שאינה ממצמצת. ללא תשומת לב ומודעות לעוצמת הסיכון, עלול להיגרם נזק עצום.

    כל אלו הם קמצוץ מהסכנות האפשריות מעבודה בלייזר. לשם כך קיים תפקיד ממונה בטיחות בנושא שאחראי להדריך את העובדים, להביא לידיעתם את כל הסיכונים והנזקים האפשריים וכיצד להתמגן נגדם.

    לפי תקנות הבטיחות והגהות משנת 2005 חייב המעסיק להביא לידיעת העובד את כל הסיכונים הכרוכים בעבודתו וכיצד להגן על עצמו.

    תפקידו של ממונה על בטיחות עבודה בלייזר

    כאמור, לפי תקנות הבטיחות בעבודה, בכל מקום בו עובדים עם מוצר לייזר מסוכן, למשל עם רתכת לייזר , על המעסיק למנות מומחה בטיחות לעבודה עם לייזר.

    חלק מתפקידיו הוא לייעץ למעסיק בכל הנושאים אשר קשורים לבטיחות בכלל ולבטיחות בלייזר בפרט. עליו להכין תוכנית בטיחות אשר כוללת את כל המידע על אזורי סיכון לייזר בהם מופקת קרינת לייזר. וכן, הוא מדריך את העובדים בנושאי בטיחות של עבודה עם לייזר.

    על הממונה על בטיחות לייזר לוודא כי קיימים אמצעי ההגנה הנדרשים על-ידי יצרן מכשיר הלייזר או המעבדה שעושה בו שימוש. לאפיין את ציוד המגן בהתאם לשימוש שנעשה עם הלייזר. לוודא שקיים שילוט בהתאם לדרישות בכל הנוגע לכללי זהירות ומיגון.

    במידה והתרחשה תאונת עבודה, על מומחה הבטיחות לחקור את סיבותיה ונסיבותיה ולדווח על-כך.

    הוא גם מבצע סקרי סיכונים של אלומות קרינה ומקבל החלטות על בסיס תוצאות הסקר ומוודא את יישום הממצאים שלהם. ולבסוף, הוא בודק כי נשמרים כללי ההפעלה והזהירות הנדרשים ומכין הוראות בטיחות.

    הסיבות הנפוצות לתאונות לייזר

    שכיחות התאונות בשל עבודה עם לייזר מתפלגות כדלקמן. 70% פגיעות בעיניים, 10% פגיעות בעור, 8% פגיעות בשל בעיות חשמל, 4% בגלל אש ו-8% גורמים אחרים.

    אחת הסיבות הנפוצות ביותר לגרימת תאונות לייזר היא שלא משתמשים במשקפי מגן או שהמשקפיים בהם משתמשים אינם מתאימים.

    חשיפה לא מבוקרת לקרן לייזר עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לרשתית. קרן לייזר היא אנרגיה בתחום האינפרא אדום והיא מאוד מרוכזת. כאשר לא נעשה שימוש באמצעי בטיחות בלייזר מתאימים, הנזק עלול להיות מידי. הלייזר גורם לכוויה בתאי התחושה שקולטים את התמונה במרכז חדות הראייה. על הממונה על הבטיחות לבצע סריקות סביבתיות כדי לוודא שאין פגיעה בריאותית היקפית לעובדים.

    ליצירת קשר

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

      ליצירת קשר

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

        */?>

        מאמרים נוספים

        תיק שטח

        מה כולל תיק שטח? תיק שטח הוא קובץ של מסמכים המפרטים נתונים שונים על מבנה ספציפי....

        להמשך קריאה
        תיק מפעל

        מהו תיק מפעל? תיק מפעל חייב להימצא בכל מקום המאחסן או עושה שימוש בחומרים מסוכנים ומוגדר...

        להמשך קריאה
        תוכנית בטיחות אש

        מהי תוכנית בטיחות אש? תוכנית בטיחות אש היא תקנה מס' 11 לתקנות התכנון והבניה ובשמה המלא...

        להמשך קריאה
        התקשרו עכשיו WhatsApp