ליצירת קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    ממונה בטיחות לייזר

    מה כוללת אחריותו של ממונה בטיחות לייזר?

    ממונה בטיחות לייזר מייעץ למעסיקים ולעובדים בכל הנושאים הקשורים לבטיחות לייזר. הוא אחראי לניהול מערך הבטיחות של עבודה בלייזר בכל מקום בו נעשה בו שימוש.

    תפקידו של ממונה בטיחות לייזר

    ארגונים רבים, ביניהם מוסדות רפואיים, מפעלים וחברות עושים שימוש במכשור לייזר החושף את העובדים לרמת סיכון גבוהה. לפי תקנות הבטיחות של משרד העבודה, כל ארגון בו נעשה שימוש בלייזר, נדרש למנות ממונה האחראי על בטיחות לייזר. תפקידו של הממונה הוא לפקח על היבטי הבטיחות בארגון ועל השימוש בלייזר.

    בשנים האחרונות הולך ומתרחב השימוש בלייזר במגוון תעשיות, כגון רפואה, בטחון, הדפסה, תחבורה וכד'. בשימושים רפואיים כגון עיניים, גינקולוגיה, עור, אורולוגיה וכד', בתעשייה לחיתוך, במעבדות מחקר ובצבא.

    ממונה על הבטיחות של עבודה עם לייזר מעריך את סיכוני העבודה ומתווה נהלי עבודה נכונים. הוא מדריך את העובדים, כותב תוכנית בטיחות מקיפה ודואג לקבלת היתרי עיסוק שנתיים.

    מומחי הבטיחות של עבודה בלייזר מנתחים את הסיכונים ומאפשרים לגופים שונים ולתעשיות להשתמש בטכנולוגיה זו שהולכת ומתפתחת כל העת.

    עבודה עם לייזר דורשת עובדים מיומנים שעברו את ההכשרה המתאימה והוסמכו לעבודות ספציפיות. כל עובד עם לייזר חייב להכיר את הסיכונים הנובעים מכך, את הכללים ואמצעי הבטיחות הקיימים.

    אילו סיכונים קיימים בעבודה עם לייזר?

    בהתאם לסוג הלייזר, עלולות להתרחש פגיעות בעיניים, בחלקים שונים שלהן. בקרנית, ברשתית או בעדשה.

    העין מסוגלת להתמקד על אור ובפרט על אלומת לייזר והיא עלולה בשל-כך להיפגע בצורה חמורה, עד כדי עיוורון. גם העור עלול להיפגע מלייזר והוא עלול לקבל כוויות חמורות, תלוי בעוצמה וסוג הלייזר.

    הלייזר הוא מכשיר חשמלי עם חלקים מכאניים שונים נעים וחמים, עם פינות חדות וכד'. לכן, מלבד פגיעות ישירות על-ידי אלומת הלייזר, קיימים גם סיכוני חשמל בשל חוטים חשופים ועוד.

    פגיעות מכאניות עלולות להתרחש ממאווררים או מחלקים נעים, סיכון פליטת גזים רעילים, פיצוץ של רכיבים שונים וכד'. לייזרים מרמת סיכון 4 אף עלולים להצית חומרים דליקים ולגרום לשריפה.

    לפי תקנות ארגון הפיקוח על העבודה, כל מי שעובד עם לייזר חייב לעבור הדרכת בטיחות בלייזר עם כניסתו לעבודה. בהמשך הוא צריך לעבור הדרכת ריענון שנתית בנושא.

    הדרכת הבטיחות עם לייזר מועברת על ידי ממונה בטיחות לייזר אשר אחראי להנחות את העובדים בהקטנת הסיכונים בעבודה עם לייזר.

    הדרכת עבודה עם לייזר

    ללייזר כאמור יישומים רבים, שרק הולכים ומתרחבים עם הזמן. בין היתר משמש הלייזר למדידה, קידוח, ריתוך עם רתכת לייזר, חיתוך, קידוח, אבחונים רפואיים, טיפולים רפואיים, ניתוחים, לצרכי תקשורת והדפסה.

    בשנת 2005 נקבעה תקנת בטיחות בעבודה לפיה כל עובד שחשוף לסכנת לייזר חייב לעבור הדרכת בטיחות לפני תחילת עבודתו. בהדרכה זו לומדים העובדים להכיר את הסיכונים הכרוכים בעבודה עם לייזר ואת כללי הבטיחות החשובים והרלבנטיים.

    במהלך ההדרכה לומדים העובדים על תהליכי התפעול של הלייזר וסיכונים הנובעים מתפעול הלייזר. הם לומדים מה האפקטים של קרן לייזר על העור ועל העיניים ועם אילו אמצעי בטיחות ומיגון עליהם להשתמש. וכן, איך להתגונן מאש וכיצד לדווח על תאונות.

    ליצירת קשר

    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

      ליצירת קשר

      השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

        */?>

        מאמרים נוספים

        תיק שטח

        מה כולל תיק שטח? תיק שטח הוא קובץ של מסמכים המפרטים נתונים שונים על מבנה ספציפי....

        להמשך קריאה
        תיק מפעל

        מהו תיק מפעל? תיק מפעל חייב להימצא בכל מקום המאחסן או עושה שימוש בחומרים מסוכנים ומוגדר...

        להמשך קריאה
        תוכנית בטיחות אש

        מהי תוכנית בטיחות אש? תוכנית בטיחות אש היא תקנה מס' 11 לתקנות התכנון והבניה ובשמה המלא...

        להמשך קריאה
        התקשרו עכשיו WhatsApp